گلپر
گلپر
گلپر ،گلپر چیست،گلپر خواص،گلپر چیست،خاصیت گلپر چیست،خواص گلپر چیست،گلپر چیست و خواص آن،گلپر خواص دارویی،خواص گلپر برای لاغری،خواص گلپر با انار،خواص گلپر طب سنتی،خواص گلپر برای پوست،خواص گلپر کوهی،خواص گلپر برای صورت،طبع گلپر چیست،گیاه گلپر چیست،فواید گلپر چیست،چای گلپر چیست،ادویه گلپر چیست،پودر گلپر چیست،گلپر نمک چیست
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد گیاه گلپر صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.حتما طعم عالی این گیاه را وقتی با انار میل می کنیم به خاطر دارید این گیاه خواص ویژه ای دارد.بهتر است بدانید که این گیاه ، گیاهی چند ساله از تیره جعفری است که اغلب در نقاط مرتفع کوهستان های ایران و نقاط دیگر می روید، با ریشه های ضخیم و برگ های کاملا بریده که پیشینیان برای آن خواص بسیاری گفته اند، از جمله اینکه موجب نیروی بدن می گردد ولی متاسفانه زیاد مورد توجه قرار نگرفته است. در واقع این گیاه گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیره چتریان است. این گیاه، بومی ایران است و در ناحیه های نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی می روید.گفتنی است که گل های آن سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه های گل دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می گردد.البته میوه آن تخم مرغی، کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول 1/5 تا سانتی متر می باشد.جالب است بدانید که برگ های آن با چاک های عمیق به شکل پنجه غاز شبیه برگ آنژلیکا، به طوری که این چاک ها برگ را به چند نیمه برگ تقسیم می نمایند و هر نیمه برگ نوک تیز و دندانه دار می باشد.
خواص دارویی گلپر
در واقع گیاهی است مقوی معده و سایر اندام های دستگاه گوارش و دفع کننده نفخ دستگاه گوارش، ترشحات معده را زیاد کرده و سموم بدن را برطرف می نماید. بهتر است بدانید که ضدعفونی کننده و میکروب کش قوی است، خوردن آن شیر زنان را زیاد می کند، خوردن آن به میزان کم، باعث نشاط و شادی شده و در هضم غذا موثر می باشد.واقعیت این است که گلپر برای کمردرد رطوبی نیز مفید بوده و می توان آن را همراه با غذاها میل نمود.قابل ذکر است که این گیاه قطع کننده بلغم و دفع کننده باد و نفخ شکم است، بهترین دارو برای معالجه هیستری می باشد، در ریشه آن خواص بی شماری نهفته، اگر از تشنج و ناراحتی های عصبی رنج می برید از آن استفاده نمایید.درواقع خوردن این گیاه ذهن را باز و حافظه را زیاد و نسیان را کم می کند و ابلهی و حماقت را از بین می برد. برای فلج، لقوه و بی حسی اعضا مفید می باشد.
گلپر چیست
این گیاه ، گیاهی است بومی ایران و در مناطق مرطوب کوهستانی و حاشیه های آن رشد می کند. این گیاه معطر است و در صنایع غذایی و دارویی استفاده فراوانی دارد. در این مطلب خواص این گیاه را می خوانید. پودر دانه های این گیاه بیشترین کاربرد را برای مواد غذایی دارد، به عنوان مثال پودر این گیاه را می توان روی باقلای پخته، عدس و دیگر حبوبات، سیب زمینی پخته و انواع سوپ ها و خورش ها و همچنین روی انار دانه شده پاشید.
طریقه مصرف گلپر
بهتر است دانه گلپر را تا هنگام مصرف پودر نکنیم البته این در مورد تمام دانه های گیاهان خانواده جعفری مثل زیره، رازیانه و گشنیز صدق می کند زیرا اسانس در دانه گیاهان محبوس است و اگر آنها را در شرایط درست نگهداری کنیم، تا ۳ ۲ سال قابل استفاده اند اما وقتی دانه ها پودر می شود، اسانس آنها به سرعت تبخیر می شود و خاصیتش را از دست می دهد و دوام آنها در شرایط مناسب نگهداری به ۶ ماه می رسد. البته بهتر است دانه ها را هنگام مصرف یا حداکثر یکی دو هفته قبل از مصرف پودر کرد. شیشه های رنگی تیره یا ظروف فلزی با در محکم، بهترین ظروف برای نگهداری دانه های اسانس دار هستند. دانه ها را باید در مکانی دور از رطوبت و نور نگهداری کرد. بدترین ظروف برای نگهداری دانه های اسانس دار، ظروف پلاستیکی است. اندازه ظرف نیز باید با حجم ادویه متناسب باشد زیرا هوای داخل ظرف می تواند باعث اکسیده شدن اسانس شود و بو و خاصیت آن را تغییر دهد
خاصیت گلپر
• قطع کننده بلغم و دفع کننده باد و نفخ شکم است. • دم کرده ریشه آن برای رفع ناراحتی های عصبی مفید است. • ترشحات معده را زیاد کرده و سموم بدن را دفع می کند. • ضدعفونی کننده و میکروب کش قوی است. • شیر مادر را زیاد می کند. • خوردن کم آن باعث شادی و نشاط می شود. • در هضم غذا بسیار مفید واقع می شود. • برای کمردردهای ناشی از رطوبت مفید است و می توان آن را همراه با غذا میل کرد. • شیر مادر را زیاد می کند. • مقوی معده و سایر اندام های گوارش است. • از نفخ جلوگیری می کند. • بهترین دارو برای معالجه هیستری است. • دم کرده ریشه آن برای رفع ناراحتی های عصبی مفید است. • برای تقویت حافظه کاربرد دارد.
خواص گلپر برای لاغری
به گزارش سایت جسارت این گیاه دارای مواد معطر مخصوص، مرکب از صمغ های مختلف است. جوانه ها، ساقه ها و غنچه های نورسته آن بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. دانه های خشک این گیاه که بسیار معطر است همراه با غذا و به عنوان ادویه مصرف عمومی و همگانی دارد. برگ ها و ساقه های این گیاه در زمستان از بین می رود ولی ریشه های ضخیم آن باقی مانده و در بهار سال بعد ساقه های بلند دیگری از آن ها رشد کرده و میوه اش پس از رسیدن سفید و مدور و پهن و شبیه به سکه پول بوده و بسیار خوش بو است. ساقه و برگ این گیاه که گلپر ترشی نامیده می شود، دارای همان خواص است و خوردن آن با خوراک و یا افزودنش به ترشی ها بسیار مفید بوده و از فساد و خراب شدن ترشی نیز جلوگیری می کند. طبیعت این گیاه گرم بوده و آن را با نام کاشم می شناسند. مصرف همزمان آن با ماست و انار، سیب زمینی پخته، باقلای پخته توصیه می شود تا از نفخ جلوگیری کند. این گیاه خاصیت ضد میکروبی دارد و کشنده باکتری هاست. فارسی گلپر انگدان است که عده ای آن را انجدان نامیده اند.
مضرات گلپر
بهتر است بدانید که مصرف مقدار زیاد این گیاه سبب سقط جنین می شود. از این رو زنان باردار در خوردن زیاد آن مجاز نیستند. مصرف این گیاه میتواند در بعضی افراد حساسیت یا آلرژی بوجود بیاورد. زیادهروی در مصرف گلپر برای زنان باردار مضر بوده، زیرا خطر سقط جنین را به همراه دارد. استفاده زیاد از گرد گلپر باعث ایجاد تپش قلب میشود.
خواص گلپر برای معده
این گیاه خواص آنتیاکسیدانی و ضدنفخ بالایی دارد و معمولاً همراه با مواد غذایی نفاخ مثل باقلا استفاده میشود. دانههای این گیاه خاصیت تقویتکنندگی معده هم دارند و هضمکننده خوبی هستند. افرادی که معده ضعیف یا تنبلی دارند، میتوانند از پودر این گیاه به عنوان ادویه در غذا استفاده کنند. اسانس دانههای این گیاه خاصیت ضدمیکروبی دارد و همانند سیر و پیاز شوینده معده محسوب میشود. از این ادویه به عنوان نگهدارنده مواد غذایی از فساد نیز استفاده میشود. متأسفانه با توجه به اینکه این گیاه فقط در ایران آن هم در نواحی خاصی میروید، مطالعه چندانی روی اسانس آن انجام نشده و در مورد سایر خواص این گیاه نیز اطلاعاتی در دسترس نیست.
خواص گلپر برای پوست
در طب سنتی ایران نسخه ای ساده و بسیار کاربردی وجود دارد ، که برای درمان کبودی و سیاهی دور چشم از سوی درمان گران توصیه شده است ، برای تهیه ی این نسخه نیاز به برگ های خشک شده ی گلپر و مقداری روغن زیتون داریم . گلپر از جمله گیاهان دارویی گرم و خشک است که بسیاری از ما ایرانی ها از آن برای خوش عطر و خوشبو کردن غذاها استفاده می کنیم ولی غافل از خواص معجزه آسای آن در زمینه ی زیبایی پوست هستیم.
خواص گلپر برای درمان سیاهی دور چشم
برای تهیه ی این مخلوط کافی است برگ های این گیاه را درون مخلوط کن به صورت پودر در آورده و ان را با یک قاشق چای خوری روغن زیتون طبیعی مخلوط کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی حلقه ی چشم و سیاهی های زیر چشم ماسک کنید سپس این ماسک را برداشته و صورتتان را با آب نیم ولرم بشویید و حتی الامکان این کار را هر شب تکرار کنید تا نتیجه ی بهتری ببینید.
حساسیت به گلپر
کلاً گیاهان خانواده جعفری میتوانند ترکیبهای کومارینی داشته باشند که برای برخی افراد حساسیتزاست و مشکلات نوری روی پوست ایجاد میکند. یعنی فردی که به این گیاهان حساسیت دارد، در اثر مصرف یا تماس پوستی با آنها و قرار گرفتن در آفتاب، دچار لکهای پوستی قهوهای، قرمز یا تاولی میشود که گاه خارش دارد. البته درصد کمی از افراد به ترکیبهای کومارینی حساس هستند اما به هر حال اگر فردی در اولین تماس با این گیاه یا سایر گیاهان چتری یا مصرف آنها این نوع حساسیت را مشاهده کرد، دیگر نباید این گیاهان را مصرف کند زیرا با مصرف بیش از یک بار ممکن است حساسیت افزایش یابد و لکها یا تاولها تمام بدن را فرا بگیرند.
پودر گلپر
بهتر است دانه این گیاه را تا هنگام مصرف پودر نکنیم البته این در مورد تمام دانههای گیاهان خانواده جعفری مثل زیره، رازیانه و گشنیز صدق میکند زیرا اسانس در دانه گیاهان محبوس است و اگر آنها را در شرایط درست نگهداری کنیم، تا 3-2 سال قابل استفادهاند اما وقتی دانهها پودر میشود، اسانس آنها به سرعت تبخیر میشود و خاصیتش را از دست میدهد و دوام آنها در شرایط مناسب نگهداری به 6 ماه میرسد. البته بهتر است دانهها را هنگام مصرف یا حداکثر یکی دو هفته قبل از مصرف پودر کرد.
نگهداری گلپر
شیشههای رنگی تیره یا ظروف فلزی با در محکم، بهترین ظروف برای نگهداری دانههای اسانسدار هستند. دانهها را باید در مکانی دور از رطوبت و نور نگهداری کرد. بدترین ظروف برای نگهداری دانههای اسانسدار، ظروف پلاستیکی است. اندازه ظرف نیز باید با حجم ادویه متناسب باشد زیرا هوای داخل ظرف میتواند باعث اکسیده شدن اسانس شود و بو و خاصیت آن را تغییر دهد.
ترکیبات شیمیایی گلپر
طبق تحقیقات مواد شیمیایی موجود در این گیاه عبارتند از: استات هکسیلیک، استات استیلیک و بوتیرات متیلیک و بوتیرات اتیلیک و اسیدهای مختلف دیگر که بوی تند آن از آنهاست. همچنین در گیاه گلپر نوعی اسانس روغنی و فرار نیز وجود دارد که از گرد آن برای معطر ساختن بعضی غذاها استفاده می شود.
ویژگی های گلپر خوب
اگر دانه ها در گونی در معرض گرما یا نور قرار گیرند به مرور زمان کهنه می شوند ولی در بسته بندی، ماندگاری گلپر بالاتر می رود اما پلاستیک بدترین ظرف برای نگهداری دانه های اسانس دار است زیرا اسانس ها پلاستیک را حل و خلل و فرجی ایجاد می کنند که با چشم دیده نمی شود ولی اسانس از میان آنها تبخیر می شود. بهتر است به محض خرید دانه ها، آنها را از بسته بندی خارج و به ظروف شیشه ای رنگی یا فلزی منتقل کرد.
بیشتر بخوانید : سماق چیست ♥ سیاه دانه و لاغری ♥ زیره سیاه برای لاغری ♥ آویشن چیست
- ۹۷/۰۳/۱۸