خرما
در ابتدای بهار که نخل شکوفه میزند، شکوفهها را -که تارونه نام دارد- میچینند و از آن عرق تارونه میگیرند که مانند بقیه عرقیجات مفید و درمانگر دردهای معده است. عرق تارونه مقوی، گرم و برای قلب مفید است.از لیف خرما هم که انواع حصیر، پرده، جارو، کیف، سبد، بادبزن و… میبافند.از خرماهای نامرغوب برای درست کردن سرکه استفاده میکنند که طرفداران خاص خودش را دارد. سرکه خرما طعم خوبی دارد و برای بعضی ترشیها فوقالعاده است.از جمع کردن خرماها در ظرف، شیره خرما گرفته می شود که از خود شیره خرما، قند و عسل خرما تهیه می شود.از دیگر فرآوردههای خرما، تهیه اسانس خرما برای صنایع نوشابهسازی و رنگهای شیمیایی خوراکی است و حالا دیگر محصولاتی چون شکلات خرمایی، خامه خرما، انواع کیک و کلوچههای مغز خرمایی و… آنقدر معروف هستند که نیازی به توضیح ندارند.میوه خرما و رطب هم که در انواع گوناگون در بسته بندی های متنوع همواره مورد توجه عموم مردم بوده و هست.
فرق رطب و خرما
خیلیها فکر میکنند رطب همان خرماست ولی
این دو با هم تفاوت دارند. فرآیند رشد میوه نخل به اینصورت است که ابتدا
شکوفههای نخل ماده تبدیل به میوهای سبز و سفت و هستهدار میشود که به آن
(چاقالی) میگویند.
- ۹۵/۰۲/۱۲