هندزفری تغییر صدا

هندزفری تغییر صدا

هندزفری تغییر صدا

هندزفری تغییر صدا

هندزفری تغییر صدا

۳ مطلب در بهمن ۱۳۹۸ ثبت شده است

کم کاری تیروئید را چگونه تشخیص دهیم؟

سه شنبه, ۲۹ بهمن ۱۳۹۸، ۰۸:۰۵ ب.ظ

 

 

کم کاری تیروئید را چگونه تشخیص دهیم؟

تیروئید

متخصص غدد اطفال گفت: در اکثر بیماری‌ها و اختلالات طبی از جمله کم کاری تیروئید، گرفتن شرح حال دقیق بیمار و انجام معاینه کامل اولویت دارد.

به گزارش مشرق، فهیمه سهیلی‌پور متخصص غدد اطفال درباره تشخیص کم کاری تیروئید گفت: در اکثر بیماری‌ها و اختلالات طبی، گرفتن شرح حال دقیق بیمار و انجام معاینه کامل، بر انجام تست‌های آزمایشگاهی اولویت دارد. در غالب موارد پیش از برخورد با شکایت‌ها و یافته‌هایی که سرنخ یک بیماری خاص باشد، پزشک به سراغ بررسی‌های آزمایشگاهی نمی‌روند.

بیشتر بخوانید:

سالمندان پروتئین کافی مصرف کنند

مواد غذایی که سرفه و سرماخوردگی را تشدید می‌کنند

وی افزود: استثنای عمده این قانون، بیماری‌هایی هستند که از یک سو در ابتدا علائم واضح و هشدار دهنده‌ای ندارند و از سوی دیگر در صورت تشخیص و درمان تأخیری یا دیر هنگام ممکن است عوارض شدید و جبران ناپذیری دامنگیر بیمار کنند مثال بارز این نوع از بیماری‌ها کم کاری مادرزادی تیروئید در نوزادان است.

سهیلی پور ادامه داد: درخصوص این فرم از این بیماری، صرف نظر از اینکه نوزاد به چه روشی و با چه شرایطی متولد شده و در زمان تولد شرایط بالینی او چگونه باشد و صرف نظر از اینکه سابقه فامیلی کم کاری تیروئید را دارد یا ندارد، در اولین روزهای تولد، نمونه گیری برای تشخیص بیماری احتمالی انجام می‌شود.

به گفته این متخصص غدد، متعاقب این نمونه‌گیری فراگیر و اولیه، موارد مشکوک فراخوان شده و با انجام تست‌های آزمایگاهی دقیق‌تر و البته دشوارتر و هزینه برتر بیماران واقعی تشخیص داده می‌شوند.

وی ادامه داد:، اما آنچه مهم است و نباید فراموش شود این است که بیماریابی یا غربالگری مشابه آنچه ذکر شد، فقط برای تعداد محدودی از بیماری‌ها توصیه شده است و در عمده بیماری‌ها، بررسی‌های آزمایشگاهی فقط پس از شک بالینی قوی توصیه می‌شود.

سهیلی پور با بیان اینکه در مورد کم کاری تیروئید غیر مادرزادی یا فرم اکتسابی کم کاری تیروئید که معمولا در کودکان پس از سه سالگی، نوجوانان و بزرگسالان دیده می‌شود افزود: علائم بالینی شامل اختلال رشد قدی و در سنین بالاتر، خستگی زودرس، اضافه وزن، یبوست، عدم تحمل سرما، پوست خشگ، ریزش مو و اختلالات قاعدگی در زنان است.

وی گفت: همچنان‌که به راحتی قابل تصور است هر یک از این شکایت‌ها ممکن است در اثر علت‌های متنوع و متعدد دیگری غیر از کم کاری تیروئید هم در بیمار مشاهده شود؛ بنابراین چنین شکایت‌هایی به هیچ عنوان برای تشخیص کم کاری تیروئید کافی نبوده و ارائه چنین تشخیصی فقط با انجام تست‌های آزمایشگاهی و تأیید بیماری با توجه به نتایج آزمایشات انجام می‌شود.

 

 

  • علی منصوری

 

 

آدامس جویدن برای سلامت دندان ها خوب است یا بد؟

آدامس جویدن برای سلامت دندان ها خوب است یا بد؟
رئیس انجمن تغذیه البرز گفت: جویدن آدامس‌ های بدون قند که توسط قندی به زایلیتول شیرین شده باشد، باعث کاهش پوسیدگی دندان می شود.

به گزارش بهداشت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران فرزانه باقر زاده، رئیس انجمن تغذیه استان البرزگفت: جویدن آدامس‌ های بدون قند که توسط قندی به زایلیتول شیرین شده باشد، با تحریک بزاق، باعث کاهش پوسیدگی می‌شود.

او افزود: شکلات، آب نبات، نوشابه‌های گازدار و شیرینی‌ ها و بسیاری از مواد غذایی دیگر،کربوهیدرات‌ ها توسط باکتری‌ های موجود در دهان تجزیه و اسیدی ایجاد می‌ کنند که دچار پوسیدگی دندان می‌ شود.

رئیس انجمن تغذیه افزود: هرچه مواد غذایی پوسیدگی‌ زا بیشتر روی دندان باقی بمانند، فرصت بیشتری برای باکتری‌ های دهانی ایجاد می‌شود تا اسید بیشتری تولید کنند. 

او افزود: نوشابه‌ های گازدار، چای شیرین، قهوه و شیر شیرین شده و آب میوه‌های شیرین نیز بسیار خطرناک است و بدترین‌ نوشیدنی  برای دندان است.

رئیس انجمن تغذیه البرز گفت: چای تلخ یا کم شیرین، شیر و آب بهترین نوشیدنی هایی هستند که به حفظ سلامت دندان‌ها کمک می‌کند.

 باقرزاده افزود: هموطنان از جویدن مواد بسیار اسیدی مثل لیمو یا مرکبات هم خودداری کنند زیرا اسید این میوه‌ها مینای دندان‌ها را در خود حل  و باعث سایش تدریجی دندان‌ ها می‌شود.

 

 

  • علی منصوری

بهترین صبحانه برای پرانرژی کردن بچه ها

دوشنبه, ۲۱ بهمن ۱۳۹۸، ۰۶:۳۱ ق.ظ

 

 

 

بهترین صبحانه برای پرانرژی کردن بچه ها

م سالارپناه یکشنبه 20 بهمن 1398

نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره فواید مصرف میوه و سبزیجات در صبحانه بزرگسالان، گفت: طبق تحقیقات انجام شده روی افراد، مصرف میوه ها، آبمیوه های طبیعی و سبزیجات در صبحانه به علت داشتن ویتامین ث موجب انرژی زیاد و سرحالی در افراد می شود و همچنین به جذب بهتر آهن غذای کودک هم کمک می کند.
جوزدانی گفت: به علاوه این نوع ویتامین در میوه و سبزیجات گاهی اوقات موجب تمرکز بیشر در افراد هم می شود.
او در ادامه گفت: برخی از میوه ها مانند موز سرشار از پتاسیم و فیبر هستند که این مواد مغذی موجب کاهش اشتها شده و از پرخوری افراد هم جلوگیری می کنند.

مصرف میوه در وعده صبحانه کودکان

جوزدانی در ادامه اظهار کرد: کودکان به تمام ویتامین ها نیاز دارند پس بهتر است والدین میو ها و سبزیجات را حتما در وعده صبحانه فرزند خود قرار دهند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره فواید استفاده از میوه و صبحانه در کودکان بیان کرد: میوها سرشار از فیبرها هستند که این ماده مغذی موجب رشد کودکان شده به همین علت بهتر است والدین میوها و آب میوها را در وعده صبحانه کودک خود قرار دهند.
او گفت: ویتامین ث در میوه ها موجب انرژی بیشتر و همچنین جذب بهتر آهن غذا در کودکان می شود.
او توصیه کرد: کودکان در فصل سرما علاقه ایی به میل کردن میوه ها ندارند در این هنگام والدین بهتر است اب میوه های طبیعی را جایگزین میوه ها و سبزیجات در صبحانه فرزند خود کنند.
جوزدانی یادآوری کرد: کودکان در سنین پایین تر ممکن است به میوه علاقه ایی نداشته باشند. که مادران می تواند با استفاده از میوه ها سس تهیه کنند و در کنار میوه کودک خود قرار دهند تا کودکان با سس میوه در وعده صبحانه میوه مصرف کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پایان تصریح کرد: والدین گرامی علاوه بر تهیه اب میو های طبیعی و سس های میوه می توانند میوه ها را برش کوچک داده و به شکل های بامزه در آورند. و در مقابل کودک خود با خلال یا چنگال کوچک در وعده صبحانه قرار دهند.( استفاده از خلال یا چنگال بستگی به سن کودک دارد.)

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

 

 

 

  • علی منصوری